Havner i Norge 2020

Det fins mange små og store havner i Norge, både for småbåter og cruiseskip. Havnene ligger ved idylliske småsteder langs kysten, men også midt i innfarten til store byer. Ønsker man å ta sommerferien langs kysten i år, er mulighetene mange.

Her kommer det noen havner i Rogaland og Agder. Det er noen perler langs kysten som alle bør oppleve, og fasilitetene spiller en stor rolle for de som er på seilas.

Havner i Agder

Agder er regionen med de vakre kystlinjene – fra Risør i øst til Sira i vest. Her skal vi se på noen havner med båtplass.

Risør havn

Denne perlen ligger i Risør og omkranser byen fra skjærgården. Gjestehavna er bemannet og åpen for nyfikne. Den lille byen stråler i kapp med sola, og der kan man spasere blant kafeer og stands. Havna har Wi-Fi-tilgang og fasiliteter som toalett, dusj og vask.

Tvedestrand Gjestehavn

Tvedestrand er byen med de mange smil, og det er ikke rart. Her er det et rolig sentrum med mange severdigheter. Havna ligger direkte mot byens sjøside, og byr på båtplasser i le for bølgene. Man kan betale via app og bruke internett så mye man vil. Slapp av på kveldene med og registrer en konto på Storspiller, et online kasino uten omsetningskrav på sine bonuser.

Grimstad havn

Nok en byhavn med muligheter. Grimstad er en gammel by med flotte bygninger. Havna er 400 meter lang og har fortøyninger for gjester. Ibsenmuseum og sjøfartsmuseum finnes her. Man kan betale med app og bruke internett til å søke opp ledige bøker i bokkafeen. Parker og grøntareal fins i kort anstand fra havna.

Lyngdal Havn

Havna i Lyngdal heter Agnefest, og har gode friluftsmuligheter. Havna ligger innerst i fjorden, hvor man også kan besøke steder som Austadstranda, Kvålsvik, Hausvikstranda og Skarstein. Ytterst finner man Korshamn, en flott øy med overnattingsmuligheter. Agnefest ligger ved badestrand og spaanlegg.

Havner i Rogaland

Rogaland er fylket som strekker seg fra Sira i øst og Haugesund i vest. Nå runder man Stavanger og setter kursen nordover.

Hellvik Havn

Hellvik er en liten kystlandsby ved Egersund. Her kan man slappe av for en natt eller to, og nyte vakker natur på landlige turer. Her får man oppleve norsk bondekultur i naturskjønne omgivelser. Et god stoppested før neste havn.

Sirevåg Havn

Dette er en fiskerlandsby i Hå kommune. Sirevåg er kjent for fiske og et flott fugleliv. Vakker natur preger området som også har en godt utrustet og moderne havn. Her kan man vaske klær, dusje og bruke toalett. Man kan også fylle drivstoff og handle i kiosken.

Madland Havn

Hit bør man seile på gode sommerdager, for da ligger båtene så stille. Likevel minner et skipsvrak oss på at her kan det gå hardt for seg på stormfulle vinterdager. Et nydelig sted å gå til havns på, med innslag av det jærske livet. Havna er uten molo.

Goavika havn

Dette er havna man kan seile til om man vil oppleve Stavanger. Med mindre enn 5 km er det bare å leie seg en sykkel og finne retningen på en av mange landeveier. Her er det rolige forhold, og godt å legge til. Båtforeningen driver aktivitet og vedlikehold. Havnen har kai og flytebrygger.

Åkrehamn Havn

Når man endelig nærmer seg slutten på seilasen kan man gå i havn ved Karmøy og Åkrehamn. Denne havna ligger i landlige omgivelser med fiskevær og mange båter. Badestranda trekker til seg mange turister og derfor er det gode fasiliteter og muligheter for bespisning og bunkring.

Nå ligger resten av den lange kysten foran baugen på båten, og hvilken havn som blir den neste er opp til deg selv. Flere innslag om havner kommer også.