Vanlige fasiliteter på havn

Alle havner med respekt for seg selv har tilrettelagt oppholdene for tilreisende. Det er selvfølgelig trygt å seile inn i en havn som har en flott molo man kan speide utover havet på. Den verner om båtene i vind og storm, men er også en beskyttende arm.

Det er vel kanskje likheten mellom havn og favn som gjør at vi får lyst til å se på hva havner kan tilby av fasiliteter for båtfolk. Det skal tross alt være en trygg havn for dem. Og hva favner tilbudet? Det skal vi se på her.

Nettilgang

Det er mange som ikke vet at når man ferdes på sjøen, så gjelder helt andre priser for nett og datatrafikk. Da er det godt å komme seg til kai for å kunne gjøre ting som dette:

  • Betale for opphold, bestille neste i havn
  • Sjekke værutsikter og vannstand
  • Finne spennende severdigheter og restauranter
  • Holde kontakt med familie og venner
  • Surfe og underholde

Det siste er viktig både for liten og stor. En lydbok kan være det som skal få ungene til å legge seg i køya etter en lang overfart, mens far kan slappe av med litt lett underholdning. Nå er det slik at Bingo.com casino bonus gir spillere ekstra sjanse til toppgevinst, og dette kan man også kose seg med om kveldene i havna.

Sanitærforhold

Det er helt grunnleggende behov som må dekkes i havn. Det å kunne ta en deilig dusj er det som trengs. Nå er man klar til å utforske stedet eller sette seg på en kafé. Vaskerom gjør at man får vasket klær som har hopet seg opp. Toaletter i havna er noe de fleste setter pris på.

Bunkring og proviant

Når man seiler skal det være litt nøkternt. Men man skal ikke gå tom for hverken drivstoff eller mat. Mat og drikke er viktig, da man aldri vet hva som vil skje. Kanskje må man ankre opp på en ukjent plass, langt unna dagligvare eller andre fasiliteter.

Lading

Det er mange seilbåter i dag som bruker solcellepanel. Da kan de lade opp batterier til alt mulig. Men ikke alle har slike hjelpemidler ombord. Da kan det være greit å ha lademulighet dit man går i land. I havn skal man også lade sine egne batterier, møte nye mennesker og få minner for livet.

Båtforening

Det er ikke alle havner som er knyttet til en båtforening, men det er veldig greit om havnen har fagkyndige til stede. De kan hjelpe til dersom motordeler går i stykker eller om tau må bøtes eller forbedres. De fleste havner er tilknyttet en slik båtforening, men ikke alle. Men har man større problemer med båten, må man vurdere å ta turen hjem på andre måter. Da kan leiebil være tingen.